Pretekli teden je v San Franciscu potekalo letno srečanje Ameriškega politološkega združenja APSA, ki sta se ga udeležila tudi direktor IPM Domen Kos in direktorica APM Tjaša Božič.

Med 31. avgustom in 3. septembrom 2017 je v San Franciscu v ZDA potekalo letno srečanje Ameriškega politološkega združenja (American  Political Science Association – APSA), z namenom nasloviti najnovejša spoznanja s področja političnih znanosti. Ameriško politološko združenje APSA je največje politološko združenje na svetu, na letošnjem srečanju pa se je zbralo več kot 12.000 udeležencev z vsega sveta. Letne konference sta se udeležila tudi direktor Inštituta za politični menedžment (IPM) Domen Kos in direktorica Akademije za politični menedžment (APM) Tjaša Božič.

Na konferenci sta poleg za predstavitev in promocijo obeh institucij – IPM in APM – poskrbela tudi za poglabljanje in nadgrajevanje znanja s področja političnega menedžmenta ter srečanja z relevantnimi deležniki in strokovnjaki s področja političnega menedžmenta.

Tjaša Božič, direktorica APM ter svetovalka za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje na IPM, je na konferenci predstavljala svoj znanstveni prispevek o (ne)učinkovitosti mednarodnega režima za varstvo človekovih pravic (Rethinking the (In)effectiveness of the International Human Rights Regime), v katerem identificira in analizira dejavnike, ki pojasnjujejo (ne)odgovorno ravnanje mednarodne skupnosti – bodisi posameznih držav, skupin držav ali mednarodnih vladnih institucij – pri varstvu človekovih pravic v primerih množičnih grozodejstev, ko država ni zmožna, ne želi ali ni pripravljena zaščititi svojih državljanov pred hudimi kršitvami človekovih pravic in ko ohranjanje vere v človekove pravice pomeni nujnost posredovanja v notranje zadeve druge države. Prispevek je bil predstavljen na panelu z naslovom »Evaluating the right to life, human security, and the human rights regime« in bo ob uradni objavi dostopen tudi na naši spletni strani.