Na Fakulteti za družbene vede (FDV) je danes, 25. aprila 2018, potekal tradicionalni projekt Zaposlitveni most, namenjen spoznavanju študentov s potencialnimi delodajalci in izmenjavi informacij ter izkušenj. Direktor IPM Domen Kos je kot gost na panelu katedre za analizo politik in javno upravo predstavil zaposlitvene možnosti v okviru Inštituta za politični menedžment.

IPM je v okolje orientiran think-tank, ki je v nenehnem razvoju. Poleg raziskovalnih dejavnosti Inštituta in izobraževalnih Akademije sta v fazi razvoja še tretji in četrti steber celostne vzpostavitve think-tanka. Gre za projekta Homopolitikus.si, kritičnega spletnega medija s kolumnami mladih intelektualcev, in IT laboratorij, center inovativnih IT rešitev za delovanje javnega in zasebnega sektorja. Ves ta razvoj pa generira tudi potrebo po novih sodelavcih. Direktor IPM je zainteresiranim študentom predstavil možnost plačane študijske prakse in zaposlitvene priložnosti, ki jih lahko udejanjajo pri nas že med samim študijem in po končanem izobraževanju.

“Za bodočega sodelavca je pomembna predvsem samoiniciativnost in občutek za delo v mladi, hitro razvijajoči se organizaciji,” je poudaril. Poleg tega so bile na omizju soglasno izpostavljene tudi druge kompetence in sposobnosti, ki jih išče vsaka organizacija  – pomen komunikativnosti, analitičnosti, širokega in področno specifičnega znanja, interdisciplinarnost, vsestranskost in sposobnost menedžiranja različnih procesov.

Ob koncu je direktor IPM dejal, da je “glede na prejete prošnje za zaposlitve vidno, da mladi iskalci zaposlitve vidijo veliko priložnosti pri nas. Na to smo izjemno ponosni, saj si nenehno prizadevamo za izgradnjo kvalitetnega delovnega okolja, kjer je posameznik s pravo idejo vedno slišan. S tem pa raste tudi potencial našega think-tanka”.