Nova sezona je OK Sip Šempeter prinesla novega sponzorja – Inštitut za politični menedžment (IPM). Svoje zaupanje in podporo jim je s simbolično predajo sredstev v preteklih dneh izkazal direktor inštituta Domen Kos, bivši član različnih mlajših selekcij kluba ter članske prvoligaške ekipe.

Čeprav je Kosa pot iz Savinjske doline vodila najprej na študij na ljubljansko Fakulteto za družbene vede, kjer trenutno zaključuje doktorski študij, nato pa tudi v ZDA, kjer je zadnji dve leti periodično spremljal in preučeval ameriško volilno kampanjo ter o njej poročal tudi v okviru kolumne na MMC RTV, se vedno z veseljem vrača v svoje lokalno okolje. »Čeprav zadnja leta živim v Ljubljani in veliko potujem, se vedno rad vrnem v Savinjsko dolino. Še posebej vesel pa sem ob tej priložnosti, ko lahko svojemu domačem okolju vrnem delček tistega kar mi je dalo. Šport je vedno bil pomemben del mojega življenja, OK Šempeter pa dolga leta moj drugi dom. Zavedam se, da je klub s 180 otroki v mlajših selekcijah ter moško in žensko člansko prvoligaško ekipo zelo pomemben del lokalnega okolja, zato sem vesel, da ga to sezono ne bom spremljal le iz navijaških klopi, temveč tudi kot sponzor. Verjamem, da bo nova sezona uspešna in v to, da se bo naše sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnjih letih,« je povedal Kos.

dscn4482_easy-resize-com-1

Novi sponzor kluba – Inštitut za politični menedžment (IPM), je sicer vrsta podjetja, ki ga Američani imenujejo »think thank«, pri nas pa ga lahko opisujemo z besedami kot so možganski center, valilnica idej, mislišče … Pri svojem vsakodnevnem delu se Kos s skupino strokovnjakov srečuje z načrtovanjem in izvajanjem volilnih ter drugih političnih kampanj, zagovorništvom, političnim in strateškim svetovanjem, raziskovanjem ter izobraževanjem. Pri vsem skupaj pa je eno glavnih vodil podjetja soustvarjanje prihodnosti – prihodnosti družbe in od letošnje jeseni tudi prihodnosti OK Sip Šempeter.

Kot je za konec povedal predsednik kluba Sebastjan Cilenšek je tovrstna podpora iz gospodarskega okolja za njihov klub izjemnega pomena. Z zagotavljanjem dodatnih finančnih sredstev in podporo podjetij kot je Inštitut za politični menedžment namreč klub uspešno raste, svojim članom pa nudi kvalitetne pogoje za razvoj njihove športne kariere. “Lepo je videti, da se naši bivši igralci, ki jih je pot ponesla v svet, vračajo v Savinjsko dolino in v naš klub. Vsaka podpora, pa naj gre za navijanje iz tribun ali pa prispevanje finančnih sredstev, je še kako dobrodošla. Morda bodo tudi s pomočjo te v klubu nekoč zrasli novi upi slovenskega športa,” je še dodal Cilenšek.