IZJAVA ZA JAVNOST: Ob pričeteku izvajanja projekta rEUral Europe, sofinanciranega s strani Evropskega parlamenta

Na IPM Inštitutu za politični menedžment začenjamo s projektom rEUral Europe, ki je sofinanciran s strani Evropskega parlamenta. S projektom rEUral Europe želimo na zabaven in poučen način državljanom približati EU, vzbuditi zanimanje za delovanje evropske parlamentarne demokracije, poglobiti veščine aktivnega državljanstva ter spodbuditi razmišljanje o aktualnih evropskih tematikah in jim podrobneje približati tematike varstva okolja, digitalizacije in solidarnosti. Glavna ciljna skupina so mladi, v projektne aktivnosti pa bomo zajeli tudi ostale starostne skupine.

V okviru projekta bomo postavili digitalno informacijsko stojnico z informacijami o evropski demokraciji, delovanju EU, obravnavanih evropskih tematikah in načinih aktivne participacije. Poleg tega bomo izvedli trideset izobraževalnih delavnico EU po slovenskih srednjih šolah. V sodelovanju z Mrežo MaMa in desetimi mladinskimi centri bomo pripravili kar 30 dogodkov na različne teme, ki smo jih izbrali kot prioritetne teme projekta – okoljevarstvo, digitalizacija in solidarnost. Posneli bomo tudi osem kratkih videov o delu slovenskih evropskih poslancev ter zagnali kampanjo na družbenih omrežjih. Tekom projekta bomo pripravili tudi štiri področne članke, o katerih vas bomo pravočasno obvestili.  

Vljudno vabljeni k spremljanju naših družbenih omrežij in spletne strani, kjer vas bomo ažurno sproti obveščali o prihajajočih projektnih aktivnostih. 

Kontakt: info@ipm-institut.si