IZJAVA ZA JAVNOST: Aktivnosti projekta rEUral Europe v polnem teku

Na IPM Inštitutu za politični menedžment trenutno izvajamo projekt rEUral Europe, ki je sofinanciran s strani Evropskega parlamenta, podprlo pa ga je tudi Ministrstvo za javno upravo. Skozi projekt državljanom predstavljamo Evropsko unijo na zanimiv in poučen način. 

Glavni cilji projekta so vzbuditi zanimanje za delovanje evropske parlamentarne demokracije, poglobiti veščine aktivnega državljanstva ter spodbuditi razmišljanje o aktualnih evropskih tematikah in jim podrobneje približati tematike varstva okolja, digitalizacije in solidarnosti. Glavna ciljna skupina so mladi srednješolci, v projektne aktivnosti pa smo vključili tudi ostale starostne skupine.

V okviru projekta smo že vzpostavili digitalno informacijsko stojnico, ki vsebuje glavne informacije o evropski demokraciji, delovanju EU, obravnavanih evropskih tematikah in načinih aktivne participacije. Slednja je dostopna na povezavi https://reural.eu/. Kmalu bodo na spletni stojnici dostopni tudi videi “Dan z evropskim poslancem”, ki nam bodo približali delo evropskih poslancev. V okviru projekta prav tako izvajamo izobraževalne delavnice po slovenskih srednjih šolah, v šolskem letu 2020/21 smo izvedli spletna in hibridna izobraževanja za več kot 400 dijakov in dijakinj srednjih šol. V sodelovanju z Mrežo MaMa in 10 mladinskimi centri pa smo že pripravili številne dogodke v različnih slovenskih krajih, ki ozaveščajo o delovanju in pomenu EU v našem vsakdanjem življenju ter izpostavljajo nekatere ključne vrednote Evropske unije . 

Naše delo lahko spremljate na družbenih omrežjih Facebook, Twitter, LinkedIn in TikTok. 

Kontakt: info@ipm-institut.si