Ob zaključku ameriških predsedniških volitev AmCham Slovenija, v sodelovanju z Bisnode, prireja Election Night Party, ki se ga bo udeležil tudi Nj. eksc. Brent R. Hartley, veleposlanik Združenih držav Amerike v Republiki Sloveniji. Domen Kos, direktor inštituta bo v okviru le-tega, sodeloval v oddaji 24ur: Amerika odloča na POP TV. Poleg tega pa bo z uglednimi posamezniki, mladimi voditelji ter predstavniki podjetij, izmenjaval znanje in izkušnje.

AmCham Slovenija je mednarodno poslovno združenje z več kot 300 uglednimi člani, domačimi in tujimi podjetji, ki si prizadevajo ustvariti boljše poslovno in življenjsko okolje v Sloveniji. Poslovna skupnost, ki povezuje ZDA in Slovenijo, je bila ustanovljena za spodbujanje gospodarskega sodelovanja in velja za eno najbolj aktivnih ter vplivnih mednarodnih poslovnih skupnosti pri nas. AmCham Slovenija spodbuja sodelovanje gospodarstva, znanosti, države in civilne družbe, zato skozi razvejano mrežo članov iz različnih panog deluje kot glas slovenskih in mednarodnih podjetij. AmCham komisije združujejo več kot 220 strokovnjakov, predstavnikov podjetij, ki s svojim znanjem, strokovnostjo in izkušnjami predlagajo spremembe za pospešitev gospodarske rasti in dvig življenjske ravni v Sloveniji.

V sklopu AmCham Slovenija deluje tudi AmCham Young Professional, platforma za osebni in karierni razvoj mladih voditeljev, posameznikov z izjemnim potencialom. Delavnice, predavanja in različna srečanja mladim omogočajo razširitev poslovne mreže ter nadgraditev znanja za osebno in profesionalno rast.