Dijaki in učitelji, vabimo vas, da se nam v šolskem letu 2020/21 pridružite v  programu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, ki ga izvajamo skupaj s Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji!

Program se bo v šolskem letu 2020/21 v Sloveniji izvajal že peto leto zapored, vanj pa je bilo v lanskem letu vključenih kar 60 slovenskih srednjih šol in dijaških domov ter več kot 650 dijakov.

S projektom želimo spodbuditi zavedanje o Evropski uniji in evropski parlamentarni demokraciji ter mladim na zabaven in inovativen način približati znanje o njenem ustroju, delovanju in vplivu na naša življenja. Tekom leta boste preko zanimivih in poučnih aktivnosti spozali, kaj pomeni biti evropski državljan, kako EU vpliva na naša življenja in kako lahko vplivamo na delovanje EU.

Šole, ki  uspešno zaključijo projekt pridobijo častni naziv Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, dijaki pa Dijak ambasador Evropskega parlamenta. Najboljše šole se bodo udeležile tudi simulacije delovanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu. 

Izjavo o sodelovanju in več o projektu najdete na tej povezavi. (https://www.europarl.europa.eu/slovenia/sl/vabilo-v-projekt-epas-2020-21) Čas za prijavo imate do četrtka, 1. oktobra 2020.  Za več informacij se lahko obrnete tudi na Tjašo Božič (tjasa.bozic@ipm-institut.si) ali na Majo Mezeg (maja.mezeg@ipm-institut.si).